Alliansmästerskap
Start Klubbar Anslagstavla Bowlinghallar Seriespel Topplistan Alliansmästerskap Tävlingar Mästarmöte Länkar

 

Start
Klubbar
Anslagstavla
Bowlinghallar
Seriespel
Topplistan
Alliansmästerskap
Tävlingar
Mästarmöte
Länkar

 

Alliansmästerskapet 2018-2019:    

Resultat från årets final i Ängelholm med bilder               

 

Ankis Boys tog hem sista kvaltävlingen

 Det blev Ängelholms-kvartetten “Ankis Boys” som spelade hem den sjätte och sista kvaltävlingen som avgjordes i Olympiahallen i Helsingborg. Och det var en insats av Ann-Christin Eneroth, Leif Blomqvist, Torsten Olsson och Nils-Göran Svensson som förde upp laget till en slutlig femteplats och därmed en säker finalplats.

 Landskronas förstalag var det lag som samlade flest poäng efter ett närmast otroligt jämnt spel i samtliga kval, nu kommer de tio bästa efter säsongens sex deltävlingar att spela final den 2 maj kl 13.00 i Ängelholm och då handlar det om “hemmabanor” för fyra av finallagen.  Men där finns också damlaget BEA från Åstorp, två mycket starka team från Landskrona, överraskningslaget från Örkelljunga och Bjuv-1 med bl.a. tävlingsledaren Bengt Jönsson. Och med 38 poäng på de tre avslutande kvalen fixade Gubbdagis från Ängelholm en finalplats, detta efter en ganska så medioker resultatrad under hösten. Den tionde och sista finalplatsen tog för övrigt Tres Amigos från Båstad, en poäng före Pantertanterna från Ängelholm.

 Någon ny final blir det däremot inte för fjolårsmästarna Gruvfan från Bjuv men väl för Ängelholm-1 där tre av de fyra spelarna var med och tog hem premiärupplagan av “Alliansmästerskapet” säsongen 2018-2018.

 

Landskrona-1 i topp inför sista kvaltävlingen

Landskrona-kvartetten Bengt Noglis, Karl Meckenhäuser, Roger Strid och Ingvar Eriksson fortsätter att övertyga och överraska i säsongens upplaga av “Alliansmästerskapet”. Laget hade inte varit sämre än femma fram till kvalet i Åstorp och där fick man en fullträff med klar seger före positiva Örkelljunga och fjolårsvinnarna från Gruvfan i Bjuv. Säkert spelar även Ängelholm-3 som också de kan se fram emot finalen på hemmabanorna i Ängelholm den 2 maj.
Dit går de tio bästa efter kvaltävlingarna som nu avslutas med en månads spel i Olympiahallen i Helsingborg och en liten men dock chans har Gruvfan att ta sig dit. Men då krävs en mycket bra avslutning samtidigt som man ska ha “rätt” resultat bland övriga kvallag kring “strecket”. Många har fortfarande finalchans, det skiljer nämligen bara 9 poäng mellan Ängelholmslagen Ankis Boys som sjunde lag och Pantertanterna på plats nummer 13.

 

Landskrona-2 toppade fjärde kvaltävlingen


Tredje andraplatsen på fyra kvaltävlingar blev det för Ängelholm-3 när “Alliansmästerskapet” drog vidare till Bjuv. Och nu har kvartetten Bengt Bubach, Roy Larsson, Anders Lund och Lars Pettersson tagit en klar ledning totalt och kommer knappast att missa finalspelet på hemmabanorna den 2 maj.
Nu fick Ängelholm-3 ge sig för Landskrona-2 (Gunnar Ferkau, Leif Larsson, Ulf Olsson och Lars Sölve) och en bra tävling gjorde även Landskronas förstalag med en tredjeplats. Och så fortsätter Örkelljunga att överraska positivt.

Tio lag går till finalspelet i Ängelholm den 2 maj och där Tres Amigos från Båstad just nu är sista lag in. Men med fem lag inom sex poäng kommer de två avslutande kvalen att bli helt avgörande. Och tungt går det fortsatt för regerande mästarkvartetten Gruvfan från Bjuv måste få in minst en fullträff för att få till final.

Nu är det Åstorp nästa innan kvalet avslutas i Olympiahallen i Helsingborg.

 

Mästarlaget från 2017 klart bäst i Klippan

Premiärsäsongen 2016-2017 stod Ängelholm-1 som slutsegrare i ”Alliansmästerskapet” när finalen avgjordes i Bjuv. Då med kvartetten Björn Ohrberg, Janko Krigård, Karl-Erik Måbrink och Anders Lund. Nu har Hans Roth gått in i laget och ersatt Anders Lund och efter en ganska trög inledning i de två inledande kvalen i Ängelholm och Båstad slog ”ettan” till rejält när tävlingen gick vidare till Klippan. Där snittade kvartetten 195 poäng i ren slagning på de nio serierna och var med 1883 poäng (1757+126) klar etta och slog närmast Ängelholm-3 med 89 poäng.

När mästerskapet nu nått halvvägs konstateras att hösten dominerats av lagen från Ängelholm med fem av sina sju lag just nu på en finalplats, således bland de 10 bästa. Allt medan regerande mästarlaget Gruvfan från Bjuv har en bit upp till en finalplats. Nästa ”stopp” blir för övrigt Bjuv där det kvalspelas 14 januari-10 februari 2019.

 

Örkelljungakvartett överraskade i Båstad

 

Det blev en mycket jämn tillställning när säsongens andra kvaltävling i “Alliansmästerskapet” avgjordes i Båstad. Där blev det något överraskande Örkelljunga (Kjell Jeppsson, Christer Nilsson, Roine Karlsson (fel namn i listan) och Yngve Ottosson) som tog hem segern, knappt före Landskrona-1 och Pantertanterna. Och alla tre lagen rymdes inom en marginal av 7 poäng...

Upp till sammanlagd ledning gick Landskrona-1 med Bengt Noglis & Co följd av Ängelholm-4 som vann premiären på hemmabanorna i Ängelholm. Noteras ska, att regerande mästarna från Bjuv (Gruvfan), hade bästa resultat utan handicap i Båstad men det räckte bara till en åttondeplats och laget är efter två av de sex kvalen utanför en finalplats.
Nu drar “Alliansmästerskapet” vidare till Klippan där det kvalas under veckorna 46-49 varefter Bjuv tar över i januari 2019.

Dubbelt Ängelholm i första kvaltävlingen

 

Det blev dubbelt Ängelholm i topp när “Alliansmästerskapet 2018-2019” hade kvalpremiär i Ängelholm. Och det blev något överraskande Ängelholm-4 med kvartetten Gunvor Landgren, Kerstin Jakobsson, Lennart Bengtsson och Benny Pedersen som tog hem de 25 poäng som kvalvinnarna erhåller och där de med 1664 poäng på de nio serierna var klart bäst både med och utan handicap.

Regerande mästarna från Bjuv kallar sig den här säsongen för “Gruvfan” och inledde ganska mediokert. Det blev plats 14 av 17 startande lag för Bengt Karlsson, Karl-Erik Nilsson, Henry Kärrström och Bo Månsson när kvalet nu går vidare till Båstad med spel veckorna 41-45.

 

bulletResultat omgång 1 i Ängelholm
bulletResultat omgång 2 i Båstad
bulletResultat omgång 3 i Klippan
bulletResultat omgång 4 i Bjuv
bullet Resultat omgång 5 i Åstorp
bullet Resultat omgång 6 i Helsingborg

 

bulletAlliansmästerskapet inbjudan 2018-2019
bulletAlliansmästerskapet deltagarinfo 2018-2019